Grillowany stek |
Przyprawy: sól i pieprz.
Przygotowanie: na godzinę przed pieczeniem wyjęty z lodówki.
Sposób pieczenia: na początek po ok. 1 minucie na każdej ze stron, następnie po ok. 3 minuty.
Oczywiście wszystko zależy od temperatury żaru. U nas bardzo wysoka.
Obiecuje przy jakieś okazji dorobić się termometra.
Ciekawostka
Ruszt do ryb Naterial |
Firma Naterial posiada w swojej ofercie między innymi zamykane ruszta do ryb. Znakomicie pasują do pieczenia pstrąga.
Dobrze sprawdza się również do grillowania warzyw, na przykład papryki lub cukinii (w plastrach).
Akcesoria do grillowania firmy Naterial możecie nabyć w sieci sklepów Leroy Merlin. Dobra jakość wykonania i zastosowanych materiałów. To już drugi po ruszt 30 x 40 cm tego producenta, który posiadam na wyposażeniu.
Szczegóły znajdziecie na stronie Leroy Merlin